Friday, June 8, 2012

Pantai Timur Journey [1]

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum ..

Alhamdulillah.
seperti yang anda sekalian sedia maklum pada 27 mei - 1 jun saya bersama family (without along) telah mengembara ke pantai timur semenanjung m'sia..
sehari - pahang , dua hari - terengganu , dua hari - kelantan ..

tujuan kami ke sana :
act, tak ada specific tujuan.. saje jalan2 cuti skolah..
nak kate melawat relatives, memang tak de langsung lah di sana..
nak kata g tempat2 menarik di sana, ade ke tempat menarik ? -.-"
haha..
so, telah di sepakati.. abah kate kita jalan2 tengok tempat orang and tengok scenery yang tak ada kat kampung kita ye..(baik abah)


so, without wasting any time (ayat time present. rindu kottt)
pagi ahad yang indah (27 mei)
we start our journey to Pahang..
before that, we had our breakfast at --------- (tak ingat -.-)

ohh, pinggan masing2 sangat lah penuh n berbukit..lapaq punya pasai..
time ni along ade..yang berbaju coklat itu ALONG.

and drop along kat somewhere at KL..
act, along terlibat uruskan adik2 asasi UIA yang masuk 2012 ni..

ok, sesampainye di pahang.. we straight away find our homestay at Sungai Isap..
and then after solat jamak zohor and asar berjemaah and lunch..

kami pergi berjalan-jalan..huhu
cadangnye nak ke pantai teluk cempedak and MRSM Kuantan 
but, jammed yang teramat sangat nak g teluk cempedak tu..
so, tak jadi pergi petang tu..
we straight away go to mrsm kuantan..
ni tempat wajib singgah kalau pergi pahang..
kenapa gi sini??
ni sekolah ummi dulu.. :)
*best tak bawak anak-anak tengok skolh sndr? huhu*
-last pergi sini masa g pahang time abg amri (sepupu) kahwin-

ohh, pelajar mrsm ni tak balik kott..
so, tengok mereka main bola tampar, tenis, basket dll petang tu..







end of the story for the first day :)

------------------------------------------------------

so, for the second day..
we start our journey to Terengganu !

first foremost..
we went to teluk cempedak (yang semalamnye tak jadi pergi)
we had our breakfast there *KFC*
and then we went to 'pantai' for playing 'pasir' only..hehe

I think this is the first time for afham and twins memijak pasir di pantai *kesian~
afham : excited twins : scary :)

*saya sangat suka pantai ! *


haa, after dah puas main pasir tu.
so, we would like to say good bye and see you latter to kuantan ..

so, continue our journey to terengganu..
lalu jalan tepi pantai ..

sampai kat kemaman..
call Abqariyyah Ismail a.k.a. abby tak jawab !
-,-
insyaAllah lain kali lahh singgah rumah abby..tunggu abby kahwin ah plok.. :)

and stop rantau abang for having our lunch..
after that, perjalanan diteruskan ke our homestay at Tok Jiring (quite far from KT)



this is our two days homestay at terengganu..
gile besar !
imagine 2 tingkat and 8 bilik..memang kami guna ruang bawah je lahh
orang biasa sewa homestay ni bwk satu bas :o

ok, sampai-sampai dah petang..
so, kami pergi Masjid Kristal jee.

alang-alang dah petang, kami tunggu maghrib sini skali :)


-------------------------------------------------

for the third day..

in the morning we went to Muzium Negeri Terengganu at Losong..
kenapa muzium -,-
masa pergi Masjid Kristal (second day) lalu lah muzium ni..
and abah said "korang pernah pergi sini"
err, adik-adikku pun kecoh lah.. "bile? bile? bile?"
"erm, actually bukan semua lah..empat orang dari kamu semua je.."
mereka pun "ohhhh~" 
and saya menambah "oh!! yang gambar dekat penyu tu ehhh?"
yeah, saya ingat lagi.. masa tu kecik lagi.. ummi ade kerja kat sini..
so, abah pun bawak kami jalan-jalan kat sini :)

so, mereka pun ajak lah abah pergi sini.. -,-
uhuuu, enjoy je ahhh..


after that..

ahaaa,
pergi Marang.. singgah rumah Athirah Ismail (tuan TBD)
waaa~! 
gile excited !
rindu kooootttt ;)

*kamal tak de keje*


thanks tirah n family..
makanan sangat-sangat best.. eheee..
yang penting lepas rindu ngn TBD (tbd is her myvi putih tu haa) :p

okay, siapa2 yang jauh-jauh tu..nak datang Terengganu..
dan memerlukan homestay..
boleh contact beliau ye :)

------------------------------------------

continue next post :)





humairamahpa

4 comments:

ummufayyad said...

comel aje^^
tgok adik2 yg ramai^^

Syamilah Mahpa said...

angah , kau sarapan kat MEX lahh . suka buat segan aku . :3

humairamahpa said...

:P sapa soh segan ..

Syamilah Mahpa said...

saje je ah . terpeghasan . :p