Sunday, June 10, 2012

Football vs K-pop :)

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum

Post yang ni agak merepek sikit rasanya..
Jom baca and amik iktibar..
yang baik jadikan tauladan,
yang buruk jadikan sempadan..

before that ;
maaf kalau entry ni membuatkan sesiapa terasa..
honestly, tak berniat ditujukan kepada mana-mana pihak..
:)


hurm,
nak cerita apa benda sebenarnya Football vs K-pop nih?!


bersempena dengan musim EURO 2012 ni..
terbaca satu post di satu group di FB (sape yang tahu, tahulah ye) 
tentang euro oleh seorang muslimin..

actually, yang beliau post tu.. tak ada apa pun..
so, tertarik dengan dua comments di bawahnya...


P : ak still tak paham lg minat bola dalam kalangan lelaki dorongan tu dtg dr mana, kadang tu minat mcm melampau.. anyway, tu hak msing2 kut... pape je lah kan.. :)

L : perempuan ngan running man. Apa yang best sangat lah cite jepun tuu, ak still tak paham lg minat kpopp dalam kalangan prmpuan dorongan tu dtg dr mana, kadang tu minat mcm melampau.. anyway, tu hak msing2 kut... pape je lah kan.. :)


haaaaa,
macam nak gaduh tak??
huhu..tapi, tak main lah gaduh-gaduh budak kecik ni 
peace (^_^)V

huhu, isu ni dah dengar dari sekolah lagi..
yang muslimin pelik dengan muslimatnya yang gila mamat mata sepet nih kan..
so, yang muslimat tak puas hati..lalu membalas dengan ketaksuban (melampau tak word ni) muslimin terhadap bola..

haha.. lawak ! :)
memang kaum adam akan kata kaum hawa pelik
dan kaum hawa akan kata kaum adam pelik...


-------------------------


pada pandangan peribadi saya ;


tak kisah lah mereka nak minat apa-apa pun kan..
asalkan dia tahu mana yang baik dan mana yang buruk..
and niat, watching something tu untuk apa..
kalau sekadar dan enjoy dan menghiburkan diri sehingga diri kita sendiri jauh dan lalai daripada-Nya..
hurm, fikirlah sendiri..

jom satu tips ! :

cuba kita try buat macam ni..
bila kita buat something..
fikir cukup tak lagi amalan kita nak bawak kat akhirat sana ?
yang wajib dah laksanakan ?
benda yang kita buat ni membantu tak top up pahala kita balik..
*sedang menampar diri sendiri -.-*


------------------------


for me :

k-pop : tak minat . 
watching running man : nak tertidoo.. hehe
cerita korea jepun : certain je kot.. one litre of tears, code blue, (ape tah lagi.. tak bnyk sangat)
football
best ouh ! first time tengok dari awal sampai habis poland vs greece and belanda vs denmark..(rasanya ni jelah kot saya tengok.tak sanggup dah stay up kerana bola)..
tapi best tengok, sebab mereka main..ade strategy :)
tapi saya lalang je lah dalam bola nih ..


ok, thats all for the football vs k-pop ..

-------------------------

so, sempena bulan Rejab yang dah nak masuk Syaaban lalu akan beralih ke fasa Ramadhan Al-mubarak..
jom sama-sama kita warming up before masuk Ramadhan :)


*wah dah jadi background dekstop*
background je kalau tak buat tak jadi jugak :)



segala yang baik datang dari Allah..

Wallahu'alam :)




8 comments:

Syamilah Mahpa said...

*cuba kita try buat macam ni..*
cuba dengan try memang tak sama maksud dia . -,-

humairamahpa said...

ho yeh ?!
bia ah -.-

Syamilah Mahpa said...

heh ! -,-

Syamilah Mahpa said...

untuk pengetahuan kau lah kan , aku suka kopipes doohh . -,-
terima kasih ngahh . :pp

humairamahpa said...

kau mmg GEMOK :)

Syamilah Mahpa said...
This comment has been removed by the author.
Syamilah Mahpa said...

haa?? apa kait kopipes dgn gemok ?.
aneh - aneh jea kau ni . :/

humairamahpa said...

GEMOK memang tak de kaitan dgn kopipes.
tapi ade kaitan dgn kau kott -.-"