Sunday, March 27, 2011

Alhamdulillah....

Assalamualaikum..

segala puji bagi Allah yang telah memberi kita pelbagai nikmat..udara yg kita hirup..oksigen..huhu..hidup kita..yang penting iman dan Islam yang insyaAllah masih berada dlm diri kita...erm..pelbagai nikmat yang Allah beri pada kita..jika kita koreksi diri kita balik..from A to Z dlm hidup kita..semua NIKMAT Allah...tetapi..adakah kita mensyukurinya..???

'Jika kita mensyukuri nikmat Allah, Allah akan menambahkannya..tetapi jika kita murka, nescaya ketahuilah AZAB Allah itu amatlah pedih.'

post kali ini:
nak cite benda yang agak sudah BASI..hehe

hari rabu 23/3/2011..
hari yang paling mendebarkan untuk semua calon2 SPM 2010..
hari yang dinanti2 telah pun tiba..
act. saya tak terasa sangat penantian itu..sebab 2 bulan setengah duduk dalam kem tak sempat nak fikir pasal result..heeeee :D
tetapi, penantian tetap satu penyeksaan..

pukul 10.30pagi..saya dah sampai sekolah yang tercinta!
first manusia saya jumpa..sakinahridzuan! buat kali ke-2 jumpa die lepas PLKN..first, time REHLAH kat putrajaya..pegi ngn teng! best!

then kami duduk lepak kejap di pondok 'mencapub' dpn bilik guru..mmg tempat tumpuan orang lah! kat sini la jumpa junior2 n cikgu2..
then kami buat lawatan ke bilik guru yang dah lain!
then baru continue our journey ke DEWAN AS-SYAFIE dengan penuh debaran..

sampai dewan..jumpe kawan2..widad~~~! lame gilak tak jumpa die..selalu call jerk..rindu maaaa~ bdk2 PLKN berkumpul..sume pakai kasut kelas...saya pakai kasut PT buat malu sjak! tak nak pakai kasut kelas...x suka!

start majlis..dengan berMCkan Ust.Saudi..
tahun ni perubahan di Maahad..untuk keputusan peperiksaan besar..die umumkan nama pelajar terbaik n straight A's untuk naik ke pentas..then, baru yg lain amek slip keputusan...haila~ cuaknye...

Alhamdulillah..
ade gak name saya HUMAIRA BINTI MAHPA..
dgn keputusan 4A+,4A,3A-...
syukur tidak terkate...
x sangke!!
mcm2 perasaan ade...
yang penting..syukur pada Allah..
Alhamdulillah..doa+usaha+tawakal=Alhamdulillah~
saya buktikan org x dpt 9A time PMR pun boleh berjaya dlm SPM dengan izin Allah..
stay in Maahad juga boleh berjaya!
cikgu2 di Maahad sangat hebat!

28 orang pelajar SMKA Maahad Hamidiah mendapat straight A's..
2 org men dapat straight A+
Azlyn dan Ikhwan..
Ikhwan tersenarai dlm 30 pelajar terbaik kebangsaan...
TAHNIAH kpd semua..
kejayaan yang cemerlang untuk HAMIDIANZ semua..

kepada yang berjaya tahniah.
yang kurang berjaya..tidak mengapa..anda telah usaha sebaik mungkin..terima rezeki yang Allah nak bagi dengan reda..NEVER GIVE UP! okay~~
pandang ke hadapan..jangan toleh belakang..jadikan apa yang telah berlaku sbg satu pengajaran dlm hidup anda dan satu pembakar semangat untuk anda berusaha lebih gigih untuk kejayaan akan datang..

thanks to :
guru2 dan murabbi2..SMKA MAAHAD HAMIDIAH yang mengajar dr F1 sampai F5 (06-10)
guru2..SK SAUJANA IMPIAN (00-05)
cikgu2 tadika..PASTI AS-SYAKIRIN SG.KANTAN..
tanpa mereka..siapalah saya..doakan saya berjaya dunia dan akhirat..

kepada ummi, abah, along dan adik2...thanks a lot..banyak membantu dan memberi bantuan dan sokongan...

kepada kawan2! anda sangaaaaaaaaaaatttttttttt banyak membantu..kejayaan saya untuk anda juge! =D

syafiq mazli..my cousin..tahniah kpd anda dpt straight A's yek...semoga kejayaan anda berguna untuk membangunkan agama ISLAM , negara dan bangsa..
(ko tls name aku dlm blog ko..aku kne tls jugak..) =D

okeh..itu saja..
yang penting..
"Allah tak pandang pada hasil kita,Allah lihat pada usaha kita"
"Allah beri apa yang kita perlukan, bukan apa yang kita kehendaki,sesungguhnya ALLAH MAHA MENGETAHUI, setiap yang terjadi, pasti ada HIKMAH yang tersembunyi"

wassalam~




1 comment:

ummu-khaulah said...

:D
all the best mai. Allah maha tahu apa yg terbaik utk hamba2Nya. :)