Friday, May 4, 2012

Farewell

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..

huu~ what's up??
update je keje?!?! 
ini la padahnya kalau dah start mengelap habuk di blog ini.

ok...
farewell or perpisahan..
siapa yang suka right??
tapi, hakikatnya ianya lumrah..
memang perpisahan sesama manusia itu WAJIB berlaku..
I repeat , WAJIB..
why?? memang tak kan boleh elak..
because semua yang hidup pasti akan pergi bertemu mengadap Ilahi..
thats the reason.. :)
*ok, sebenarnye baru stalk adik2 form4 yang sedang bersedih2 kawan2 pindah*

so, terimbaulah kenangan silam..

perpisahan yang paling menyakitkan saya adalah masa form 4 best friend yang teramat best pindah kisas.. pergh, memang sedih teramat and once again masa orang yang sama juga fly gi mesir and saya tak dapat nak hantar..sampai sekarang memang rasalah sedihnya..

and 
the farewell yang tak berapa sedih tapi memang saya dapat rasa perpisahan itu ialah masa form 5 !
yes exactly !
memang berpisah dengan mereka yang dah 5 tahun kami mengharungi hidup, suka , duka semua lah bersama..and then, memang dah bawak haluan masing2 lah kan..yang fly nye..Universiti pun dah lain2..satu U ade berapa je schoolmates itu pun tak sama course..so, tak selalu jumpaa...
seriously, sangat rase 'berpisah' jasad dgn anda semua..sangat rindu..


tapi..
berapa banyak kali pun kita berpisah dengan kawan2..
we still have our family besides us..
so, what ever pun..jangan sesekali lupakan family anda..
dah masuk U baru saya rasa sangat2 rindu bila jauh dengan family..walaupun rumah sekangkang kera je pun..tapi, tak ada kereta nak balik sesuka hati.. :)
so, hargailah mereka..

*gambar and the qoutes credit to : paihebat yang memang hebat*

walau sejauh mana jasad kita terpisah..
saya yakin yang hati kita masih bersatu..
and kita tak kan pernah lupa antara satu sama lain :)

jom jadi soleh and solehah, mukminin and mukminat, muslimin and muslimat..
so that, we can gather at the JANNAH..



dr.humaira.mahpa.

3 comments:

fairus said...

ok aku akan komen sbb ada nama aku HAHA

oh mai2 thnks so much, :)

but really i do love you guys, ALL OF YOU, each and one of you :')

thnks for the credit :)

p/s : buat la bende alah yg nak prove kita bukan robot ni -.-

humairamahpa said...

pai!
x paham -_-"

fairus said...

actually typo di situ
aku mintak kau buang "please prove u're not a robot" tu,malas nak type -.-