Sunday, June 5, 2011

Aim High !

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..
syukur kepada Allah dengan segala nikmat yang telah dikurniakan kepada kita semua..

firstly, syukur kerana telah tamat
PROGRAM MINGGU TA'ARUF TAMHIDI SESI AKADEMIK 2011/2012
program selama 3 hari 3 malam
(1 Jun 2011 - 3 Jun 2011)
sepintas lalu mengenai atucara program..

1 Jun :
pagi:pendaftaran kat staium tertutup Nilai..(sangat sistematik..!)
then, we are g0ing to Kolej Kediaman Nilam Court (KKNC)..
petang:taklimat pengajian & sistem maklumat universiti..
lepas asar:senam seni (sama mcm PLKN! *tiba2 rindu plkn lak :p)
malam:ceramah motivasi

2 Jun :
pagi:program bersama Dekan Fakulti..
taklimat majlis keselamatan negara (politik je lebih)
petang:Forum Kesenian & Kebudayaan mengikut Perspektif Islam (best!)
lepas asar:latihan lafaz ikrar
malam:lafaz ikrar & amanat naib Canselor (saya ngantuk :D)

3 Jun :
pagi:pendaftaran kursus di Libary (besar kot..lain dr Maahad *dah nama pun U)
tengah hari:program bicara siswi bersama naib pengerusi 2 MPP--kak Maisarah (best!)
petang:bersama pengetua KKNC (den tak dongar sbb dok blkg)
malam:taklimat isu semasa (lagilah politik)

tamat~

conclusion: kebanyakan aktiviti di Stadium Tertutup Nilai..
memang seharian di situ..tak balik kolej pon..
pakai baju purple..
BAS paling best..terutama time malam nak balik..memang macam main Rugby :D

4 Jun :
malam:ade tazkirah kat surau muslimat KKNC. ya Allah, PADAT sangat!
and after isya' ade perjumpaan tamhidi medic and dentist dengan senior2dari Pandan Indah..
best3!

*erm, atas tu semua baru muqaddimah la~*

back to the main topic:

Alhamdulillah..selama 4 hari di bumi USIM simply inspiring ni..
rasa sangat bertuah & bersyukur..
best2..

apa yang best?!
bi'ah..Alhamdulillah..ok jugak la..*tak berapa nak pasti sbb baru 4 hari*

ape lagi yang best?!
still ade belajar b.arab and Quran Hadith..

rasa excited dan tak sabar nak belajar !
untuk sem 1 ni
7 subject :
TLA0103 ARABIC LANGUAGE 1
TLE0104 ENGLISH LANGUAGE 1
TMS0124 MATHEMATICS 1
TMS0224 BIOLOGY 1
TMS0324 PHYSICS 1
TMS0424 CHEMISTRY 1
TUH0722 QURANIC AND HADITH STUDIES ON SCIENCE


semua sekali 25 credit hour!

excited + cuak !
erm, kena belajar bet0l2!
tak boleh main2 dah ye HUMAIRA !
FOCUS..
pastikan dapat cgpa 3.5 and above..lagi best kalau 4.00 !!
MUET akan cuba sehabis mungkin untuk dpt band 4 !!


nak deactivate Fb cam tak sampai hati pulak..
erm,,
ergh! camne ni?!


try, sebulan ni..
untuk cube jarang or tayah bukak FB *bende yg paling berpengaruh dlm hidup ni :p

kalau tak berjaya..
terpakse say GOOD BYE to FB!
huhu

pengorbanan demi mengejar cita!!!!!!

lastly.kepada semua kawan2..tak kisah la di mana anda berada..selamat berjuang & bermuhajadah..semoga usaha kita semua diredaiNya~
try to go sebanyak mana Ilmu di tempat anda masing2..
demi cita2 anda..orang di sekeliling yang menyimpan segunung harapan &
demi ISLAM ADDIN YANG TERCINTA..
siapa lagi yang kan menegakkan PANJI2 ISLAM kalau bukan anda yang bergelar MUSLIM!


seperti biasa, resepi kejayaan..
USAHA + DOA + TAWAKAL = KEJAYAAN..
insyaAllah sekarang usaha sehabis baik!


wassalam~

3 comments:

widad said...

all the best sahabat ku!! insyaAlllah, niat kita betol Allah akn bantu...doakan juga untuk sahabat mu ini...

SHAUQATUL WARDAH said...

bittaufiq wannajah... semoga dipermudahkan segala urusanmu,insyaAllah.. niatlah kerana Allah dlm setiap ap yg kau lakukan,kelak redha Allah akan kau miliki..

nawwar_hanifah said...

gud luck humaira~
tamhidi sgt best!! no worries...selagi kita letak 100% pergantungan kita pd Allah, Dia akan sentiasa membantu kita...