Saturday, May 28, 2016

Comeback..

Bismillahirrahmanirrahim.
In the name of Allah, The Most Gracious and The Most Merciful. 
Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani. 

Alhamdulillah segala puji-pujian hanya untuk Allah dan selawat ke atas nabi Muhammad pesuruh Allah. 

Ya Allah ! 
Hampir dua tahun tak mencoret apa-apa di ruang ini. 

Ada sahaja sebenarnya perkara yang nak dikongsi, dan ditulis (baca: taip). Tapi tak tahulah apa yang menghalang. 

Ingat lagi. Lepas first pro exam, rasa nak tulis. Lepas second pro exam pun nak tulis jugak. Tapi rasa hanya tinggal rasa. Perancangan tanpa tindakan. Tiada hasil. Fuh. Teruk. 


---------

Update terkini diri ini. 

Bukan sebab saya dah bertukar menjadi manusia yang lain ye. Tapi sebab macam macam dah berubah. Tapi saya masih Humaira yang sama. InsyaAllah. 

Masih lagi medical student, tapi dah berubah tahun, dan dah berubah cara pembelajaran. Sekarang berada di clinical years. Mencabar dan menarik juga. Sebab jumpa pelbagai jenis manusia. Kenal bermacam perangai manusia. Deal dengan bermacam ragam. Mungkin baru sedikit kalau nak dibandingkan dengan doctor betul betul. Kami masih doctor tipu tipu tapi di'train' untuk menjadi doctor betul betul. Eceh. 

Selain daripada itu, ehem. Batuk sikit. Saya dah berstatus Puan. Ohh. Tak sangka pulak. Dua tahun banyak benda berubah. Moga Allah berkati dan dilimpahkan sakinah, mawaddah dan rahmah dalam keluarga ini. Dan susah senang kita bersama ye cik abang. Moga Allah izinkan kita bersama sampai ke Syurga. Ameenn. 

Lagi satu yang paling tak boleh terima !
Adik adik kecilku dah besarrrr! Whyyyyyy?! Hehe. 


Ok. Sekian sahaja. 

*Kena sambung study. Sekarang tengah pulun exam posting Obstetrics & Gyneacology (OnG) dan posting Community Health (CH). Doakan untuk peperiksaan ini dan seterusnya. Moga dipermudahkan segalanya dan dikuatkan kaki ini melangkah. Ameenn. HM
28052016

No comments: